De fet la carxofa...és una flor! Molt més dura que les de decoració, està clar. Son conegudes de fa temps les seves propietats: diürètica, depurativa, afavoreix la digestió, accelera el metabolisme, i és rica en minerals.
Hi han moltes receptes amb carxofes, també dietes basades en la carxofa, però ara aquí comentaré una forma de prepara-les menys coneguda però molt ràpida i que aprofita molt bé les seves propietats: el suc de carxofa.
Caldrà tallar la carxofa treien-li el tall i la part superior. Després traiem les fulles exteriors, que són massa dures. Tallem verticalment la carxofa, fent tires no gaire gruixudes. Netegem bé sota l'aixeta i passem les tires per la liquadora; necessiteu un parell de carxofes mitjanes per persona.
El suc resultant, molt concentrat, ocuparà uns 50-70 cc, el completeu amb aigua fins aconseguir el volum d'un got, 200 cc. Es pot prendre tal qual, malgrat que, si el trobeu massa fort, podeu fer combinacions. Per exemple podeu liquar junt amb la carxofa una pastanaga, que suavitzarà el sabor final.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada